CTC Bedieningspaneel vordert gestaag

Ter voorbereiding van de bouw van meerdere rijweg gestuurde bedieningspanelen voor de Alt-Wutachtalbahn is er een testbaan gebouwd die het spoorplan heeft van Lausheim. Voor deze testbaan is een bedieningspaneel in opbouw dat zal communiceren met de RocRail programmatuur voor de treinbesturing.

Het paneel is opgebouwd uit 3D-geprinte basis-CTC-elementen van elk 17×27 mm en volgt de werkwijze die in het RocRail Forum 3D Bastelgruppe werd ontwikkeld. Inmiddels is het mogelijk om de status en alle wijzigingen van de treinenloop, wissel- en sein-standen die optreden door Rocrail naar het bedieningspaneel te laten sturen. Door gebruik te maken van een draadloze gegevensoverdracht, vanuit de computer waarop RocRail draait, naar een WiFi-eenheid (zoals de Raspberry PicoW), kunnen deze status/verander-berichten worden omgezet in het aansturen van adreseerbare LED’s en OLED’s en kunnen de signalen van ingedrukte toetsen worden opgevangen door RocRail. Hiermee wordt het mogelijk om op dit “blindschema” te zien wat er in de werkelijkheid op de modelbaan gebeurt, terwijl ook een lokomotief/trein manueel qua snelheid en te volgen rijweg kan worden bestuurd. Lee meer op Bedieningspaneel Lausheim WIO.

Actuele informatie is ook te vinden op het BNLS forum https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=107778.new#lastPost en op het RocRail wiki en forum is meer detailinformatie te vinden over de CTC-oplossing https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=ctc:modules-en