Op de modelbaan Alt-Wutachtalbahn is Zollhaus-Blumberg het hoofdstation en heeft een bijbehorend ontwerp voor de CTC-bediening. Er zijn drie hoofdsporen met bijbehorende perrons voorzien waar treinen van beide zijden kunnen in- en uitrijden. Net als in het echt staat het CTC-paneel in het Stellwerk om overzicht te hebben.

Maar anders dan in het echt, waar hebelbanken in het Stellwerk staan, is het terinverkeer op de modelbaan digitaal met RocRail en gesynchroniseerd met bijbehorende CTC-paneel aan te sturen. Er zijn op mijn modelbaan rechtstreekse rijwegen naar Lausheim/Blumegg, Fützen, Wutachtblick en Grimmelshofen wat in het echt altijd langs één vast volgorde kan. Zie ook Sporenplan en Trace’s

Dit zorgt er op de modelbaan voor dat een rijweggestuurd paneel twee knoppen per blok moet hebben om de inrijd- en uitrijdrichtingen per blok voor zowel Start- als Doel-blok in één keer te kunnen bepalen. Deze zijn met een gestippelde ovaal gekenmerkt. Bij de andere “normale blokken” kan volstaan worden met één knop omdat deze in een rijweg liggen.

De CTC-elementen voor 2-knoppen blokken kunnen met twee beschikbare SVG120 en één SVG105 worden samengesteld maar vragen dan om een modulebreedte van 4×27 mm. Zo ontstond het idee voor een SVG-150 module waarin deze drie bouwstenen worden samengevoegd en die 3×27 mm breed is.

Terug naar Bedieningspanelen