Treinstellen (diesel-elektrisch of met dieselmotor aangedreven)

De VT3 van de HZL (Hollen Zollernische Landesbahn)

Dit enkelvoudig dieselelektrische treinstel van de HzL (Hohenzollernische Landesbahn) heeft zowel op de Nebenstrecken van BadenWürttemberg als op de Sauschwänzlebahn gereden. Enig in zijn soort heeft deze VT3 een lange geschiedenis. Ze wordt ingezet voor Sonderfahrten maar ook als vervanger op alle Alt-Wutachtal-trajecten.

Foto opnemen

Hybride voertuigen

BS300 Schi-Stra-Bus (Deze bussen met uitwisselbare wielstellen rijden op de Alt-Wutachtalbahn van Weizen via Schwaningen (schienen-betrieb) over de B315 naar Bonndorf (strassen-betrieb)) Op de Altwutachtalbahn zijn er twee exemplaren in dienst. 1 rijdend en 1 staand.

Foto opnemen

De VT612 van Bwegt (Deutsche Bundesbahn)

Dit tweedelig dieselelektrische treinstel kenmerkt zich door zijn schommelbak, waardoor ze relatief met hoge snelheid door krappe bochten kan rijden. Ze wordt in BadenWürttemberg ingezet op Nebenbahnen en is een regelmatige Zubringer op de 3-er Ring naar Zollhaus-Blomberg.

Foto opnemen

De GTW 2/6 ATR 100 van SAD (Süd Tiroler Sonderzug)

Dit driedelige dieselelektrische treinstel is een gast-bezoeker vanuit Zuid Tirol op de Alt-Wutachtalbahn. Daar rijdt dit treinstel o.a. op het traject Merano – Mals. Getooid in de fraaie kleuren van Zuid-Tirol (Italië) rijdt deze trein op de modelbaan als Sonderzug en op testritten. Wellicht komt er nog een speciale versie van deze treinstel.

Foto opnemen

De VT98 Schienenbus en VS 98 Steuerwagen en een VB141 Gepäckanhänger van de Deutsche Bundesbahn. Deze Omnibusse VT95 en VT98 reden in de vijftiger, zestiger en soms zeventiger jaren op Nebenstrecken waar ze het personenvervoer verzorgden. De combinatie VT98-VS98 leverde een tweestel-trein op waarbij tweeweg verkeer mogelijk bleef. De VB141 werd als bagagewagen ook ingezet om fietsen, bagage en skimateriaal te vervoeren. Het is een echte een-assige aanhanger die aan de railbus moest worden gekoppeld en in tweewegs-verkeer soms geduwd en dan weer getrokken werd. De VT798 werd door LOK-report op de Sauschwänzlebahn als combinatie VT798 652-4 en VS 998 896-5 gerapporteerd.

Foto opnemen