De treinenloop in de Alt-Wutachtalbahn zal geprogrammeerd worden voor een aantal verbindingen en via automatisch bedrijf vanuit de digitale centrale worden aangestuurd. Omdat er tevens hybride gereden kan worden kan de besturing van één of meerdere geprogrammeerde treinen binnen de treinloop worden overgenomen dan wel aangevuld. in de loop van de tijd zullen we de treinpaden van deze treinenloop toevoegen aan deze webpagina’s.

Vier Strecken Betrieb

Het Vier-Strecken-Betrieb betekent dat de treinen op de vier losse berijdbare, direct aaneengeschakelde, spoorpaden rijden en elkaar met uitzondering van de gelijkvloerse kruisingen niet beïnvloeden. Deze vier spoorpaden kennen we uit het sporenplan en worden aangeduid met ROOD, GEEL, GROEN en BLAUW. Tegelijk hebben BLAUW en GROEN bij het <Futzener gebogenes viadukt> een kort gemeenschappelijk traject waar ze mogelijk op elkaar moeten wachten om het enkelsporige viaduct te passeren. Maar verder hebben de treinen vrije loop.

Blumberg – Weizen vv – Museumbahn-ritten

Dit traject staat bekend als de Museumbahn en de ritten daarover kennen meerdere deeltrajecten. deze deeltrajecten zijn op aparte pagina’s beschreven en van plaatsen voorzien. In de onderstaande tabel zijn die deeltrajecten weergegeven en daar bevinden zich in de rechterkolom links naar deze deeltraject-pagina’s.

VanNaarTraject <link>
BlumbergEpfenhofenBiesenbach-traject
EpfenhofenWutachblickBuchberg-traject
WutachblickFützenKommenbach-traject
FützenGrimmelshofenStockhalde-traject
GrimmelshofenLausheim-BlumeggWutach-traject
Lausheim-BlumeggWeizenGrenze-traject
BlumbergWeizenMuseumbahn-traject
Deeltrajecten Blumberg – Weizen

Weizen – Lauchringen vv

Dit is een zogeheten Zubringerstrecke. Treinen vanuit Lauchringen rijden vanaf Stühlingen door naar Weizen. Dat heeft tot gevolg dat treinstellen van het type VT-460 het station Weizen aandoen om passagiers voor de Museumbahn-ritten per spoor aan te laten reizen.

Blumberg – Immendingen

Dit is een zogeheten Zubringerstrecke. Treinen vanuit spoorwegknooppunt Immendingen rijden vanaf Hintschingen door naar Blumberg. Dat heeft tot gevolg dat treinstellen van het type VT-412 het station Blumberg aandoen om passagiers voor de Museumbahn-ritten per spoor aan te laten reizen.

Weizen – Schwaningen vv

Dit korte traject is voor de pendeltrein. Vanuit Weizen wordt de Baileybrug gepasseerd alvorens de halte Schwaningen wordt bereikt. Daarna volgt de retourtrip. Naar verwachting gaan hier de VT-3 en VT-95 treinstellen inclusief de VB141 aanhanger de dienst uitvoeren. Zolang de Erweiterungsstrecke naar Bonndorf, Lenzkirch, Neustadt er niet is, wordt hier nog geen omvangrijk goederen- of personenverkeer verwacht. Wel zal de BS-300 Schi-Stra-Bus hier gaan verkeren. Hier is in Schwaningen een kort uithaalspoor gerealiseerd waar de wielstellen van de Schi-Stra-Bus kunnen worden gehaald/geplaatst om zo het hybride bedrijf mogelijk te maken.

Links Ausbaustrecke Weizen -Schwaningen (imaginair), Rechts pendeltraject in Alt-Wutachtalbahn.

Versorgungs Etappen

Naast deze reguliere treinenloop op de Alt-Wutachtalbahn is er sprake van zogeheten Versorgungs Etappen. Dit zijn planmatig ingeplande ritten naar de Versorgungslage Fützen voor onderhoud en brandstof/water inname. Ook kan sprake zijn van ritten naar het Abstellbahnhoff om treinen en/of wagons daar te parkeren voor later gebruik.