Bruggen en viadukten zijn er in alle soorten, bouwvormen en maten. Kijk maar eens hier.

Net als in de echte Wutachtalbahn / Sauschwänzlebahn kent de alt(ernatieve) Wutachtalbahn meerdere viaducten en bruggen. Dat was immers één van de redenen om dit tracé als voorbeeld te kiezen voor deze modelspoorbaan. Er zijn drie grote bruggen en 7 kleinere bruggen en viaducten gebouwd. Net als in de echte Sauschwänzlebahn is er een variëteit aan constructies gebruikt.

Bruggen en viadukten op de modelspoorbaan:

Waar liggen de viadukten in de modelbaan

We tonen een overzicht van de ligging van de viaducten en bruggen in de modelspoorbaan.

Met GEEL zijn de bruggen en viaducten en met GRIJS de haltes en stations aangegeven. Sommige bruggen en viaducten liggen net als in het echt relatief dicht bij elkaar en op slechts tien a twintig meter hoogte verschil. De echte Sauschwänzlebahn mocht vanwege het beoogde militair transport (Umgehungsbahn) slechts 1% stijging hebben. De onderstaande foto laat dat beeld in de modelspoorbaan zien. Te zien zijn hier op de linkerfoto (Linksboven) het Biesenbachviadukt (hoog met visbuiken), Futzener talübergang (rechte volle-wandligger brug) en het rechts Futzener gebogenes viadukt (gebogen volle-wandligger brug).

Op de rechterfoto zien we de drie bruggen/viadukten nog een keer maar nu met een concept opzet voor de daartussen gelegen Futzener Versorgungslage. Spaghetti-baan is een treffend beeld, dat maakt dit beeld wel duidelijk.

Waar vind je de bruggen in het echt?